תבשיל כוסמת, טופו וירקות

מכירים את הפרק הזה מ"מאסטר שף" בו המתמודדים מקבלים מנה שמורכבת מ-30 מרכיבים ועליהם לנחש רכיב רכיב? אז תבשיל כוסמת ירוקה וטופו מקפה "לנדוור" :) יש כאן מנה נפלאה, מזינה, ארוחה שלמה וטעימה שתתאים גם לקטנטנים.

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: סיר בינוני

מצרכים:

1 חבילת טופו

1 כוס כוסמת ירוקה

1/4 כוס בורגול (או להמיר הכל בכוסמת)

ירקות:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום חתוכות

1 גבעול סלרי קצוץ

1 בטטה חתוכה לקוביות

1 גזר חתוך חקוביות

5-6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות/פרוסות

חופן תרד קצוץ דק

מלח פלפל (מלח מומלץ מעל גיל שנה)

1 כף חמאת שקדים/טחינה

אופן הכנה:

1. משרים את הכוסמת והבורגול לחצי שעה בקערה עם מים. מסננים מנוזלים.

2. ‏מספיגים את הטופו בנייר סופג וחותכים לקוביות.

3. ‏מחממים סיר גדול עם שמן. מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד הזהבה.

4. ‏מוסיפים את הטופו והשום. נותנים לטופו להיצרב מעט.

5. ‏מוסיפים את שאר הירקות מלבד התרד. מבשלים מספר דקות ומערבבים מדי פעם.

6. ‏מוסיפים את הכוסמת והבורגול. מתבלים ומכסים עם מים.

7. ‏מביאים לרתיחה ומנמיכים אש. מבשלים עם מכסה. כשנשארים מעט נוזלים מערבבים פנימה את התרד.

8. ‏מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים (סה"כ כחצי שעה).

9. אחרי סגירת האש מערבבים פנימה כף של חמאת שקדים.

10. ‏שומרים עד 3 ימים במקרר.

טיפים ותחליפים:

מילה של תזונאית ילדים- לספיגה מקסימלית של הברזל מהטופו, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה עגבניה).

שימו לב כי כוסמת נכנסה לרשימת האלרגניים בעדכון האחרון של משרד הבריאות ועל כן יש להציגה תחילה בחשיפות קטנות לשלילת אלרגיה.

ניתן להפוך את המנה ללא גלוטן ולהמיר את 1/4 כוס הבורגול בכוסמת.

התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *