מכירים את הפרק הזה מ"מאסטר שף" בו המתמודדים מקבלים מנה שמורכבת מ-30 מרכיבים ועליהם לנחש רכיב רכיב? אז תבשיל כוסמת ירוקה וטופו מקפה "לנדוור" :) יש כאן מנה נפלאה, מזינה, ארוחה שלמה וטעימה שתתאים גם לקטנטנים.
זמן הכנה: 45 דקות
כמות: סיר בינוני
מצרכים:
1 חבילת טופו
1 כוס כוסמת ירוקה
1/4 כוס בורגול (או להמיר הכל בכוסמת)
ירקות:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום חתוכות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך חקוביות
5-6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות/פרוסות
חופן תרד קצוץ דק
מלח פלפל (מלח מומלץ מעל גיל שנה)
1 כף חמאת שקדים/טחינה
אופן הכנה:
1. משרים את הכוסמת והבורגול לחצי שעה בקערה עם מים. מסננים מנוזלים.
2. מספיגים את הטופו בנייר סופג וחותכים לקוביות.
3. מחממים סיר גדול עם שמן. מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד הזהבה.
4. מוסיפים את הטופו והשום. נותנים לטופו להיצרב מעט.
5. מוסיפים את שאר הירקות מלבד התרד. מבשלים מספר דקות ומערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים את הכוסמת והבורגול. מתבלים ומכסים עם מים.
7. מביאים לרתיחה ומנמיכים אש. מבשלים עם מכסה. כשנשארים מעט נוזלים מערבבים פנימה את התרד.
8. מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים (סה"כ כחצי שעה).
9. אחרי סגירת האש מערבבים פנימה כף של חמאת שקדים.
10. שומרים עד 3 ימים במקרר.
טיפים ותחליפים:
מילה של תזונאית ילדים- לספיגה מקסימלית של הברזל מהטופו, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה עגבניה).
שימו לב כי כוסמת נכנסה לרשימת האלרגניים בעדכון האחרון של משרד הבריאות ועל כן יש להציגה תחילה בחשיפות קטנות לשלילת אלרגיה.
ניתן להפוך את המנה ללא גלוטן ולהמיר את 1/4 כוס הבורגול בכוסמת.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר ). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!
זאת הפיתה הכי טובה שתכינו
היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי.
8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.
אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!
מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.
ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)
אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.
בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר ). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!
זאת הפיתה הכי טובה שתכינו
היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי.
8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.
אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!
מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.
ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)
אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.
בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר ). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!
4 תגובות
הי.
כוסמת חומה רגילה גם אמור לצאת טוב?
היי, אפשרי לגמרי.
אפשר להמיר הכל לבורגול?
כן בטח