1 בטטה גדולה
1/2 פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לקוביות קטנות
1/2 בצל לבן קצוץ דק
1 קישוא או 1 גזר מקולף ומגורד בפומפייה
2 ביצים או 4 כפות טחינה גולמית
2 פחיות טונה במים/בשמן
מעט שמן זית לטיגון הירקות
תיבול אפשרי: מעט פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום, מלח (ממליצה לוותר על המלחה לתינוקות מתחת לגיל שנה).
1. קולפים ומבשלים/מאדים את הבטטה עד לריכוך ומועכים לפירה.
2. מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כמה דקות עד הזהבה ומוסיפים את הפלפל והקישוא/גזר. נותנים לירקות עוד כמה דקות על האש עד לריכוך קל (לא לשכוח שהם נכנסים גם לתנור אז לא "להרוג" אותם במחבת). מורידים מהאש ומצננים.
3. מערבבים את הבטטה עם הירקות ושאר הרכיבים.
4. יוצרים קציצות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות.
5. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הקציצות צריכות להתייצב.
ניתן להשתמש גם באייר פרייר: כ-12 דקות ב-180 מעלות.
6. מאחסנים במקרר או מקפיאים.
אם בחרתם להשתמש בטונה במים וביצים הוסיפו 1-2 כפות שמן זית לתערובת הקציצות.
עבור תינוקות: ניתן לאדות את הפלפל יחד עם הבטטה (במקרה זה אין צורך לטגן יחד עם הבצל והקישוא/גזר). לאחר האידוי, קוצצים לקוביות.
יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הקציצות רכות מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 Responses
יצא מושלם! יעבוד לדעתך גם עם פילה סלמון? אחרי קיצוץ במעבד מזון?
לדעתי יעבוד מעולה. יש באתר גם מתכון ספציפי עם סלמון 🙂
תודה מורין המתכונים שלך נהדרים!! אם אני מכינה לתינוקת בת שנה, לאדות את הפלפל ואז גם לקלף?
היי סופי 🙂 בגלל שהפלפל קצוץ כאן, אין חובה לקלף אותו
באמת שכל מתכון שלך מצליח, זה מדהים. מינימום מאמץ, רך בטירוף וטעים לבת ה-8 חודשים שלנו.
שמחה ממש לשמוע 🙂
היי, לא הבנתי למה יצא לי ממש רך. זה לא אמור להיות במרקם של קציצה שמחזיקים ממש ביד?
כנראה עשיתי משהו לא נכון אבל ההוראות כל כך ברורות שאני לא מוצאת מה הבעיה ואולי זה פשוט אמור להיות ככה?
היי, המרקם אכן שואף לרך כי מיועד לקטנטנים. אחרי אפיה אמור להתגבש ולהיות מספיק יציב לאחזקה.