אחרי שחשפנו את התינוק לירקות והודו הגיע הזמן למנה מורכבת, עם תיבול וטעמים טובים והכי חשוב קלה להכנה. קציצות הודו ברוטב עגבניות- רכות, מקור לברזל מהחי ולגמרי אופציה להגיש גם לילדים הגדולים היותר.
זמן הכנה: 45 דקות
כמות: 20 יחידות
מצרכים:
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 בקבוק (700 מ"ל/3 כוסות) רוטב passata או 2 פחיות עגבניות מרוסקות (ראו הערות).
500 מ"ל/2 כוסות מים
1/2 כפית תבלין אורגנו
אפשרי: מלח לפי הטעם*
לקציצות:
1/2 בצל לבן קצוץ דק
500 גרם הודו טחון
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית. מוסיפים בצל, סלרי ושום.
מבשלים כ 7-10 דקות על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים תבלינים, רוטב עגבניות ומים ומערבבים.
מגבירים את האש לבינונית, מכסים ומביאים לרתיחה.
יוצרים קציצות: בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות בעדינות עם הידיים (אל תערבבו יותר מדי!).
יוצרים כדורים, מנמיכים להבה ומכניסים את הקציצות אל תוך הרוטב.
מבשלים 30 דקות עם מכסה.
טיפים ותחליפים:
*אם המנה מיועדת בלעדית לתינוק- וותרו על המלחה. לעומת זאת אם הסיר מיועד לכל המשפחה, אין מניעה מלהמליח בעדינות. המלצה שלי- הגישו לתינוק לצד תוספת "נייטרלית" כמו למשל פירה או ירקות שלא הומלחו.
"passata"
זאת מחית עגבניות קלה בעלת וניתן למצוא אותה ברוב הרשתות.
ממליצה לאדות בנפרד 2-3 ירקות לבחירתכן (בטטה, גזר למשל) ולטחון את הקציצה עם מעט מהרוטב. יוצאת מנה נהדרת לצהריים! עם התקדמות המרקמים, מועכים את הקציצה עם מזלג ובשלב שבו התינוק כבר אוכל "אוכל אצבעות" מפרקים את הקציצה למספר חתיכות ומניחים על מגש האוכל. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.
לטעמים נוספים אפשר לבשל את הרוטב עם עשבי תיבול טריים כמו טימין ובזיליקום.
מילה של תזונאית ילדים- הודו הוא מקור לברזל מהחי. מינרל שחשוב לכלול באופן שגרתי בתזונת התינוק החל משלב התחלת המזונות המשלימים. מקורות נוספים כוללים קטניות, בקר וביצים.
ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)
אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.
מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.
זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.
כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש.
המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.
אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!
מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.
ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)
אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.
מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.
זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.
כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש.
המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.
אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!
מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.
ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)
אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.
6 תגובות
היי
האם יש תחליף לביצה לתינוק שאלרגי?
תודה רבה!
היי, אפשר להמיר כל ביצה ב-2 כפות טחינה גולמית מעורבבות עם מעט מים.
הבן שלי אלרגי בין היתר גם לשומשום, כך שטחינה לא אפשרית מבחינתי.
אפשר תפוח אדמה במקום?
תודה רבה
בהחלט אפשר לנסות או ממש ללוש היטב את הבשר, לקרר ואז יתגבש גם ללא ביצה
הבן שלי אלרגי בין היתר גם לשומשום,כך שטחינה לא אפשרית מבחינתי.
תפוח אדמה יעבוד במקום?
תודה רבה
אפשר לשים 2 כפות קמח תפוח אדמה/חומוס על כל ביצה