מרק ירקות ועדשים ירוקות

בואו נכין מרק ירקות ועדשים- מנה עשירה בברזל, קלה להכנה, טעימה ומזינה.

זמן הכנה: 60 דקות

כמות: 4 מנות

גודל תבנית: סיר בינוני

מצרכים:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קלוף וחתוך

4 גזרים קלופים וחתוכים

2-3 גבעולי סלרי חתוכים

2 שיני שום קצוצות

1 כוס עגבניות מרוסקות

1 ליטר ציר ירקות*/מים

1 כוס עדשים ירוקות מושרות

אפשרי: 1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

1. חותכים את הירקות לגודל הרצוי.

2. ‏מחממים סיר עם שמן ומעבירים את הירקות והמלח.

3. מערבבים ומבשלים על אש בינונית, כ-5 דקות, עד התרככות קלה.

4. ‏מוסיפים את העגבניות, הציר/מים, מכסים ומביאים לרתיחה.

5. ‏מנמיכים אש, מוסיפים עדשים ומכסים חלקית.

6. ‏מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה עד התרככות מלאה של העדשים והירקות.

טיפים ותחליפים:

*המתכון שלי לציר ירקות בסיסי וטעים נמצא כאן.

  • השתדלו להשתמש בעגבניות מרוסקות ללא תוספות.
  • כדאי למקסם ספיגתו של ברזל מהצומח, השתדלו להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C (עגבניה, ברוקולי מאודה, פלפל לדוגמה).
  • ממליצה מאוד על הכנת ציר ירקות. הטעמים משתבחים. אני הכנתי סיר גדול והקפאתי במספר מנות.
  • וויתרתי על מלח כי השתמשתי בציר ירקות מרוכז ומתובל. השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות.
  • את המרק ניתן גם לטחון.
  • עבור תינוקות: במידה וטרם חשפתם לקטניות, עשו זאת בהדרגה מאחר והן עשירות בסיבים. התאימו מבחינת מרקם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
  • מאחסנים במקרר או מקפיאים.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. היי, רציתי לציין שהכנתי את המרק. כמובן חלק מהירקות היו לי בזמינות וחלק החלפתי במשהו אחר או שלא היה לי.
    היה לי קצת ספק לגבי שילוב עדשים, הבת הגדולה שלי התחילה לאכול כמו ציפור וככל שאני משקיעה או מגוונת היא פחות מוכנה לאכול והקטנה שלי מגלה מרקמים ודווקא הדברים הפשוטים (פסטה, פתיתים) היא ממש לא מתחברת.
    המרק הזה היה להיט מטורף, גם הגדולה וגם הקטנה סיימו את כל המרק תוך יומיים ואז גם הכנתי בשישי וכל המרק הסתיים ע״י כל המבוגרים.
    פשוט הצלחה מסחררת!!! שמרתי את המתכון יודעת שזה תמיד יהיה לי בשרוול כשאין לי כוח להכין תבשיל עם בשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *