2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וחתוך
4 גזרים קלופים וחתוכים
2-3 גבעולי סלרי חתוכים
2 שיני שום קצוצות
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 ליטר ציר ירקות*/מים
1 כוס עדשים ירוקות מושרות
אפשרי: 1/2 כפית מלח
1. חותכים את הירקות לגודל הרצוי.
2. מחממים סיר עם שמן ומעבירים את הירקות והמלח.
3. מערבבים ומבשלים על אש בינונית, כ-5 דקות, עד התרככות קלה.
4. מוסיפים את העגבניות, הציר/מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים אש, מוסיפים עדשים ומכסים חלקית.
6. מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה עד התרככות מלאה של העדשים והירקות.
*המתכון שלי לציר ירקות בסיסי וטעים נמצא כאן.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 Responses
היי, רציתי לציין שהכנתי את המרק. כמובן חלק מהירקות היו לי בזמינות וחלק החלפתי במשהו אחר או שלא היה לי.
היה לי קצת ספק לגבי שילוב עדשים, הבת הגדולה שלי התחילה לאכול כמו ציפור וככל שאני משקיעה או מגוונת היא פחות מוכנה לאכול והקטנה שלי מגלה מרקמים ודווקא הדברים הפשוטים (פסטה, פתיתים) היא ממש לא מתחברת.
המרק הזה היה להיט מטורף, גם הגדולה וגם הקטנה סיימו את כל המרק תוך יומיים ואז גם הכנתי בשישי וכל המרק הסתיים ע״י כל המבוגרים.
פשוט הצלחה מסחררת!!! שמרתי את המתכון יודעת שזה תמיד יהיה לי בשרוול כשאין לי כוח להכין תבשיל עם בשר
איזה כיף לשמוע טל!! תודה רבה על השיתוף 🙂