פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

זמן הכנה: 20 ד'ות

כמות: 14 יחידות גדולות

מצרכים:

1/2 כוס יוגורט רגיל

1/2 כוס חלב

2 ביצים

2 כפות שמן זית

1 כוס קמח רגיל/מלא/ללא גלוטן*

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

אפשרי:

1 כוס תוספות כגון אוכמניות, תותים חתוכים לקוביות, בננות חתוכות לקוביות, אפרסקים חתוכים לקוביות או שוקולד צ'יפס.

אופן הכנה:

  1. מוסיפים לקערה בינונית את היוגורט, החלב, הביצים והשמן. מערבבים לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים בעדינות לאיחוד.
  3. במידה ובוחרים, משלבים פנימה את התוספות.
  4. מחממים מחבת גדולה/פנקייקים על אש בינונית עם מעט שמן.
  5. יוצקים כ-¼ כוס בלילה עבור כל פנקייק לפנקייקים בגודל רגיל או 2 כפות בלילה למיני פנקייקים.
  6. מבשלים 3-4 דקות, או עד שמתחילות להיווצר בועות והקצוות מתייצבים.
  7. הופכים בעזרת מרית ומבשלים 3 דקות נוספות.
  8. מגישים או מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: לצד פירות טריים וזילוף של חמאת בוטנים מעל.

*השתמשתי בתערובת ביתית לקמח ללא גלוטן

לנמנעים מחלב: ניתן להמיר את היוגורט ליוגורט טבעוני (על בסיס סויה/שקדים) ולהמיר את החלב במשקה צמחי (סויה/שקדים/שיבולת שועל).

במידה ותרצו לאפות בתבנית: שופכים את הבלילה לתבנית קטנה ואופים כ-25 מעלות ב-180 מעלות.

יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הפנקייק רך. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פיתה ללא גלוטן

זאת הפיתה הכי טובה שתכינו 🙂 היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי. 8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

3 תגובות

  1. איך אופים את זה בתנור? חום וכמה זמן והאם צריך להפוך באמצע

  2. היי, הפנקייקים יצאו תפוחים ומהממים אבל קצת חסרי טעם. כלומר הם לא מתוקים ולא מלוחים. בפעם הבאה אוסיף לבלילה מעט סילאן או בננה מעוכה, או לחילופין יותר מלח. תודה על המתכון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *