2 קישואים/זוקיני קטנים
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת/שימורים ומסוננת
חופן קטן עלי בזיליקום/תרד טריים
1 חבילת פסטה
מלח פלפל לפי הטעם
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים (שומרים את מי הפסטה!) ומניחים בצד.
2. מקלפים וחותכים את הקישואים לחצאי עיגולים.
3. מקלפים את שיני השום וקוצצים.
4. מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את השום. מטגנים כ-2 דקות.
5. מוסיפים את הקישואים ומבשלים יחד כ-10 דקות עד התרככות. מערבבים מדי פעם.
6. סוגרים את האש ומצננים מספר דקות.
7. מעבירים לבלנדר את הקישואים, השום, שעועית, בזיליקום/תרד וטוחנים.
8. מוסיפים ממי הפסטה. מתחילים מ-1/4 כוס. אם יש צורך מוסיפים עוד. הרוטב צריך להיות במרקם חלק וקרמי.
9. מערבבים עם פסטה ומגישים.
הצעת הגשה: לצד עגבניות טריות וקוביות טופו אפוי
השתדלו להשרות קטניות יבשות ולהגיש לצד מזון עשיר בויטמין C (עגבניה, פלפל, ברוקולי ועוד) למיקסום ספיגת הרכיבת התזונתיים.
ניתן לאחסן את הרוטב עד 3 ימים במקרר או להקפיא (ממליצה במגש קוביות) עד 3 חודשים.
הרוטב מתאים החל מגיל חצי שנה ולאחר חשיפה לכל מרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 Responses
וואו זה יצא מושלם וכולנו אכלנו היה טעיםמאוד אפילו לא הספקתי לצלם :))
איזה כיף לשמוע 🙂
אפשר עם סוגי שעועית אחרים גם?
לא ניסיתי, לקחת בחשבון שישפיע על מרקם וטעם 🙂