רוטב קישואים ושעועית לבנה

ברוכים הבאים ל#פרוייקטקטניות🙂 קבלו את הרוטב הכי מפתיע, מזין וקרמי שתפגשו השבוע. קל מאוד להכנה, עדין מאוד בטעם ויתאים לקטנטנים כמובן🤩 מנה שהיא ארוחה שלמה ומאוזנת! מזכירה לכן שיתרונותיהם של הקטניות רבים וניתן לשלב אותן בתזונת התינוק כבר מגיל חצי שנה.

זמן הכנה: 20 דקות

מצרכים:

2 קישואים/זוקיני קטנים

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת/שימורים ומסוננת

חופן קטן עלי בזיליקום/תרד טריים

1 חבילת פסטה

מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים (שומרים את מי הפסטה!) ומניחים בצד.

2. ‏מקלפים וחותכים את הקישואים לחצאי עיגולים.

3. ‏מקלפים את שיני השום וקוצצים.

4. ‏מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את השום. מטגנים כ-2 דקות.

5. ‏מוסיפים את הקישואים ומבשלים יחד כ-10 דקות עד התרככות. מערבבים מדי פעם.

6. ‏סוגרים את האש ומצננים מספר דקות.

7. ‏מעבירים לבלנדר את הקישואים, השום, שעועית, בזיליקום/תרד וטוחנים.

8. ‏מוסיפים ממי הפסטה. מתחילים מ-1/4 כוס. אם יש צורך מוסיפים עוד. הרוטב צריך להיות במרקם חלק וקרמי.

9. ‏מערבבים עם פסטה ומגישים.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: לצד עגבניות טריות וקוביות טופו אפוי

השתדלו להשרות קטניות יבשות ולהגיש לצד מזון עשיר בויטמין C (עגבניה, פלפל, ברוקולי ועוד) למיקסום ספיגת הרכיבת התזונתיים.

ניתן לאחסן את הרוטב עד 3 ימים במקרר או להקפיא (ממליצה במגש קוביות) עד 3 חודשים.

הרוטב מתאים החל מגיל חצי שנה ולאחר חשיפה לכל מרכיבי המתכון בנפרד.

 

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. וואו זה יצא מושלם וכולנו אכלנו היה טעיםמאוד אפילו לא הספקתי לצלם :))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *