סוכר מוסף לפני גיל שנתיים- משלבים או נמנעים?
מדי כמה שנים מתפרסמות הנחיות חדשות שנכתבות ע"י צוותים של מומחים. ההנחיות האחרונות שפורסמו בשנת 2020 המליצו וקבעו שיש לצמצם *לחלוטין* ולא להגיש סוכרים מוספים עד גיל שנתיים.
המלצה מאתגרת ליישום? כנראה.
סוכרים מוספים ימצאו במיצים ממותקים, מעדנים, חטיפים (כולל אלו המיועדים לתינוקות) אבל גם במקורות "מוחבאים" כמו לחמים מסויימים, קרקרים, רטבים ועוד. כדאי לדעת שגם דבש, סילאן וסירופ מייפל נחשבים לסוכרים מוספים.
להימנע לחלוטין מסוכרים מוספים עבור פעוטות מהווה אתגר גדול בעיקר כשיש אחים גדולים במשפחה והחשיפה היא כמעט בלתי נמנעת. אך האם זה אומר שלכל אותם מתוקים יש מקום באופן קבוע בשגרה של הקטנטנים?
עוגת יום הולדת, אירוע מיוחד, ארוחה חגיגית עם כל המשפחה- כל אלו הם היוצאים מהשגרה ואם אלו אירועים שמרגיש לכם בנוח לכלול גם את התינוק שלכם בהם, עשו זאת וללא ייסורי מצפון!
זכרו כי להגיש גלידה, עוגה או כל ממתק אחר לתינוקות הוא צורך שמגיע בעיקר מאיתנו. ילדים בגילאים כל כך צעירים לא באמת מודעים או מייחלים לכל אותם סוכרים. הגשה של מאכלים כאלה על בסיס יומיומי עלול לבוא על חשבון רכיבים תזונתיים איכותיים חשובים אחרים.
טיפים שיכולים לעזור להתנהלות קלה יותר:
1. קוראים תוויות מזון- רשימת רכיבים, גודל מנה, האם המוצר מכיל סוכר מוסף? האם זהו סוכר טבעי?
2. משתדלים לצמצם קניית "חטיפים לתינוקות"- תינוקות לא זקוקים לאוכל מיוחד! חטיף הוא לא רק "משהו קטן". קיבתם של תינוקות קטנה גם כך ויש משמעות לכל ארוחה שאנו מציעים להם.
3. יוגורט טבעי עם פרי יכול להיות לא פחות ממעדן לתינוק🙂
4. מגישים מים ולא מיצים ממותקים.
5. אפיה ביתית: החלטנו להמתיק? כמויות הסוכר נתונות לשיקולינו. כמו כן ניתן להמתיק מאפים כמו מאפינס ופנקייקים עם פירות. הרווחנו טעם ומרקם מעולים אבל גם את כל הטוב שבפרי: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.